Drentenkennel

van ’t Sterrenmeer

Hoe het begon

In 2002 stapten voor het eerst Drentenpootjes ons huis binnen. Laika, onze eerste hond, leerde ons wat een Drent is. Na een paar jaar durfden we het aan met haar een nestje te fokken. Wat een voorrecht, wat een prachtig avontuur.

We zijn al lange tijd verknocht aan onze Drenten.

Als het kan, fokken we af en toe een nestje.

Na heel lang uitstellen (druk gezin, werk) kwam er toch een hond. Een Drentsche Patrijshond, dat was al lang duidelijk. In eerste instantie gewoon als ‘huishond’, als fijn gezelschap en in de hoop op nieuwe ervaringen en avonturen. Na een paar jaar maakten we kennis met jachttraining en raakten steeds meer verknocht aan dit heerlijke ras. Het werd steeds serieuzer. Misschien konden we ook iets ’terugdoen’ voor de honden? Stapje voor stapje ontstond een plannetje om te fokken. De familie Hoeksema (ervaren fokker) heeft ons op een geweldige manier op weg geholpen. Een nestje fokken geeft een grote verantwoordelijkheid en brengt veel werk met zich mee. Dat is overigens helemaal geen opoffering hoor, want het is machtig mooi en geeft veel voldoening.

Deze honden hebben ons gezin verrijkt

Onze honden

Cinta fan 't Suydevelt (2019)

Onze jongste telg Cinta kwam in huis toen Semhra bijna 13 jaar oud was. We hadden ze een mooie tijd samen gegund, maar na 2 weken kreeg Semhra totaal onverwacht neurologische problemen en binnen enkele dagen was ze er niet meer. We hopen dat Cinta in 2023 een nest krijgt.

Semhra fan 't Suydevelt (2007 - 2020)

In de periode dat Laika een nest had, ontstond het plan om een tweede hond te nemen. Dat werd Semhra die bij ons kwam in 2007. Semhra heeft eenmaal een nest gehad.

Jelle van het Sterrenmeer (2010 - 2018)

Jelle was de enige pup van het nest van onze Semhra. Na ruim een jaar kwam hij bij ons terug. Daarna is hij nogmaals geplaatst, maar dat verblijf duurde maar 6 weken. Daarna is hij bij ons gebleven totdat hij op bijna 8-jarige leeftijd ziek werd en overleed.

Laika van de Vlinderkus (2002 - 2013)

Laika was onze eerste hond. Ze heeft ons geleerd wat een Drent is. En dat smaakte naar meer. Ze heeft eenmaal een nest gehad en is ruim 11 jaar oud geworden.

Anita van der Meer

Anita van der Meer

En dit zijn de gezichten die bij kennel van ’t Sterrenmeer horen!

We wonen in Hoofddorp in de gemeente Haarlemmermeer.

Inmiddels zijn we allebei gepensioneerd. De kinderen wonen niet meer thuis, maar gelukkig wel dichtbij! En de kleinkinderen dus ook…en daar zijn we heel blij mee.

Rob van der Meer

Rob van der Meer