Lady Laika van de Vlinderkus

Naam Lady Laika van de Vlinderkus
Roepnaam Laika
Stamboomnr.
NHSB 2389940
Geboren 27-02-2002
Overleden 26-06-2013 

Laika was onze eerste Drent, onze eerste hond. Na heel lang wikken en wegen en na de beslissing heel vaak te hebben uitgesteld was het eindelijk zover: een eigen hond. We hebben bewust gekozen voor het ras Drentsche Patrijshond, we wilden een hond die beweging nodig heeft en ons dus ook actief houdt. Verder sprak het ons aan dat een Drent goed trainbaar is en een prettige gezinshond is. Allemaal uitgekomen! Veel geluk gehad dus. Want hoe diep je er ook over nadenkt, het is altijd afwachten hoe een hond ‘in elkaar zit’. Laika was een schat, ze vond alles goed. De kinderen hebben daar wel eens ‘misbruik’ van gemaakt door hele verkleedfeestjes met haar te doen. Ze vond het allemaal best. Ze blafte nooit, na jaren pas de eerste blaf gehoord. Het enige minpunt: ze vond het niet nodig om direct naar de baas terug te komen als die daar (vriendelijk of minder vriendelijk) om vroeg…

We hebben fijn met haar getraind. We durfden het na een paar zelfs aan een nest met haar te fokken. We hebben daar veel hulp en advies gehad van Jaap en Froukje Hoeksema. Ook dat avontuur verliep van een leien dakje, heerlijke nesttijd gehad met de 6 pups.

Helaas heeft Laika geen hoge leeftijd mogen bereiken, na ruim elf jaar was het op. We zijn haar nog steeds dankbaar voor de mooie start in de wereld van de Drentsche Patrijshond.