Blitzy Cinta fan ’t Suydevelt

Naam Blitzy Cinta fan ’t Suydeveldt
Roepnaam Cinta
Geboren 27 – 12- 2019
Stamboomnr.
NHSB 3181608

Toen Cinta bij ons kwam in februari 2020 was Semhra er nog. We hadden gehoopt dat de twee honden een fijne tijd samen zouden hebben en Cinta van Semhra kon opsteken hoe het er thuis en buitenshuis aan toe ging. Helaas overleed Semhra onverwacht 2 weken nadat Cinta er was. Ze hadden elkaar net volledig geaccepteerd, ze lagen met z’n tweetjes in bench…

Toen was Cinta opeens alleen. Ze was geen moeilijke pup, maar wel… een pup. Best veel werk dat eerste jaar. Door dat virus (corona, weet u nog) waren de hondentrainingen veelal afgelast. Het is nog net gelukt om een puppy-training te volgen, maar veel stelde het niet voor. Gelukkig konden we bij De JachtDrent gaan trainen. De trainster, Nancy van Eck, wist steeds weer een manier te vinden om in ieder geval bezig te blijven. Als de groepstrainingen niet konden, dan werd er  individueel getraind en als ook dat niet mogelijk was, konden we filmpjes insturen waarop we feedback kregen. Fantastisch, heel waardevol in die periode.

Uiteindelijk is Cinta opgegroeid tot een fijne Drentse dame die het goed doet op de jachtraining.

Ook op de exterieurkeuringen scoorde ze niet onverdienstelijk. Niet altijd een ‘Uitmuntend’ maar wel steeds mooie rapporten. Vaak kwam terug: ‘mooi type’ en daar zijn we heel blij mee.

Fokplannen

Al vrij snel besloten we om te proberen een nestje te fokken met Cinta. Daarom hebben we alle onderzoeken laten doen die vereist zijn volgens het Fokreglement van de rasvereniging. Gelukkig waren ogen, heupen en ellebogen allemaal prima in orde. Medio 2023 weten we of het ons gegeven is.

 

Keurverslagen

[wpdocs dir=”3246″ breadcrumb=”true” view=”list”]

Jong geleerd…

… in 2023 gedaan